Практичне заняття 25, 26

Тема: Розрахунок виробництва десертних необроблених вин

Мета

навчальна: навчити студентів вести розрахунки по виробництву десертних необроблених вин.

виховна: виховувати зацікавленість дисципліною, прагнення отримувати нові знання.

розвиваюча: розвивати уміння користуватися всіма доступними джерелами знань.

Вид заняття: практичне

Після виконання практичного заняття студент повинен:

Знати:

  1. Сировину для виробництва десертних вин.
  2. Теоретичні основи виробництва десертних необроблених вин.
  3. Технологічну схему виробництва ординарного десертного солодкого білого виноматеріалу

Вміти:

  1. Складати векторну схема переробки винограду з отриманням виноматеріалу для ординарного десертного солодкого білого вина «Сонце в бокалі».
  2. Проводити необхідні розрахунки щодо виробництва десертних необроблених вин.

Зміст та хід заняття

  1. Скласти технологічну схему виробництва десертних необроблених вин.
  2. Скласти векторну схему переробки винограду з отриманням виноматеріалу для ординарного десертного солодкого білого вина.
  3. Провести розрахунок продуктовий.
  4. Провести розрахунок і підбір технологічного обладнання та ємностей.
  5. Провести розрахунок виробничих площ.

Література

1. Валуйко Г.Г. Технологія вина: підручник для студентів вищих навчальних закладів / Г.Г. Валуйко, В.А. Домарецький, В.О. Загоруйко. – К.: Центр навчальної літератури, 2003. – 592 с.

2. Мальцев П.М. Общая технология бродильных производств: Учебник для студентов высших учебных заведений /П.М. Мальцев. – М.: Пищ. пром-сть, 1980. – 560 с.

3. Виноградарство і виноробство: Навч. посібник /Ф.І. Малик, В.А. Домарецький, В.М. Ісаєнко та ін. – К.: ІСДО, 1994. –304 с.

4. Справочник по виноделию /Под. ред. Г.Г. Валуйко. – М.: Агропромиздат, 1985. – 447 с.

Короткі відомості з теоретичної частини роботи.

Десертні вина характеризуються тим, що всі вони містять в більшій або меншій кількості незброджений цукор сусла. Муска́т – виноградні сорти та десертні вина з цих сортів (13-16% спирту, 20-30% цукру). Розрізняють легкі мускатні вина з цукристістю 16-18%, десертні – з цукристістю 20-25% і лікерні – 25% і вище. Мускати з цукристістю 23% і вище відрізняються сильним мускатним ароматом, що зберігається у вині від 5 до 8 років. Міцність цих вин становить 13-16%.

До десертних вин відносять такі типи: біле, рожеве, червоне десертні вина; мускати білий, рожевий, фіолетовий та чорний; токай; кагор; малага. Десертне біле, рожеве, червоне випускають солодкими і лікерними. З десертних столових вин в Україні випускають марочні червоні (Бастардо Масандра, Золоте поле) і білі (Сонячна долина, Талісман), та ординарні червоні (Ізабелла, Червона троянда), білі (Сонце в бокалі) і рожеві (Легенда) вина.


Щоб переглянути практичне заняття повністю натисніть >ТУТ<